watch first and then search

watch first and then search

Wednesday, June 13, 2018

धनियाँमा हुन्छ यस्तो जीवाणु, यसबाट बच्नको लागि के गर्ने ?

काठमाडौं । हरियो धनियाँ नेपालीहरुको भान्सामा प्राय : पाउन सकिन्छ । धनियाँ विभिन्न परिकारको लागि स्वादिलो र वासनादार बनाउन प्रयोग गरिन्छ । धनियाँलाई चटनीको रुपमा पनि बनाइन्छ। धनियाँ कुनै परिकारमा राख्दा, उक्त परिकार पाकिसकेपछि मात्र राखिन्छ। जसले गर्दा धनियाँ काँचो नै हुन्छ र त्यसमा जीवाणु भएमा, ती जीवाणु मर्दैनन्। त्यसैले धनियाँमा हुने जीवाणुको बारेमा सतर्क हुनु आवश्यक छ। किनकी बाहिर किनिएको र बाहिरको परिकारमा राखिएको धनियाँमा विभिन्न जीवाणु हुन सक्छन्। धनियाँको पातमा खतरनाक किरा हुन्छ। उक्त किरा हाम्रो पेटमा गयो भने , त्यो मष्तिस्कमा पनि पुग्न सक्छ। विभिन्न अनुसन्धान अनुसार, उक्त किरा मष्तिस्कमा पुग्यो भने, मानिसको मृत्यु पनि हुन सक्छ। त्यसैले धनियाँ खाँदा विचार गर्नुपर्छ /

No comments:

Post a Comment

watch first and then search